Bilder från höstens stora event

Bilder från höstens stora event med Psykologer Utan Gränser 29/11 -14. Vi vill tacka alla fantastiska föreläsare, KIND för att vi fick använda deras lokaler och alla deltagare som kom och diskuterade med oss.
foto
Ordförande Nora Choque Olsson inledde dagen med att berätta om vår verksamhet och pågående projekt. — med Nora Choque Olsson.
Foto

Event, Vidga dian vyer

Lördagen 29e november går höstens stora event av stapeln. Kom och lyssna, diskutera och lär dig mer om global mental hälsa tillsammans med oss!

Nu bjuder vi in till höstens stora event med Psykologer utan gränser! Temat för dagen är ”Vidga dina vyer för global mental hälsa” och innehåller föreläsningar med personer som på olika sätta är verksamma inom fältet för globala frågor kopplat till psykologi. Under dagen kommer vi bjuda på lunch och fika samt berätta mer om våra pågående projekt och möjligheter för att engagera sig i föreningen. Föreläser gör:

Frida Johansson Metso (Foto)
är leg psykolog och vice ordförande för FARR, Flyktinggruppernas Riksråd, en opolitisk paraplyorganisation som hjälper flyktinggrupper och asylsökande i Sverige. Frida kommer under föreläsningen berätta om sitt arbete som psykolog vid Röda Korsets Center för torterade flyktingar i Stockholm. Där arbetar läkare, psykologer, psykoterapeuter, socionomer och sjukgymnaster med att hjälpa flyktingar som har varit utsatt för tortyr eller svåra krigsupplevelser att bearbeta sina traumatiska upplevelser.

Malin Idar Wallin (foto)
är i grunden personalvetare med inriktning på psykologi. Hon arbetar nu inom psykiatrin och har tidigare läst Harvardutbildningen Global Mental Health: Trauma and Recovery Certificate Program samt skrivit sin magisteruppsats om Leadership of volunteers working in crises catastrophe and conflict i samarbete med Svenska Röda Korset och Röda Korset i Sydsudan. Malin kommer föreläsa om kulturella perspektiv på mental hälsa. Svårigheter och möjligheter i psykologisk behandling, potential till läkning i olika kulturella kontext samt arbete med mental hälsa hos volontärer som arbetar i kris, katastrof och konflikt.

William Ugarte (foto)
är PhD vid Universidad Nacional Autonoma de Leon i Nicaragua och har doktorerat vid Uppsala universitet. William Ugarte är verksam vid forksningscentret CIDS i Nicaragua som bedriver forskning om mental hälsa i Nicaragua. Han har bl.a. forskat om attityder, beteenden och stigma kring HIV och kommer tala om sin forskning samt mental hälsa i Nicaragua.

Plats: Karolinska institutet/KINDs lokaler på Gävlegatan 22B i Stockholm, plan 8.
Tid: Eventet håller på mellan 12-18 och efteråt går de som vill och äter middag tillsammans.
Pris: 50 kr för medlemmar och 100 för icke-medlemmar. Medlemskap går att lösa/förnya på plats! I priset ingår lunch och fika.
Anmälan: Platserna är begränsade och anmälan sker till psykologerutangransersverige@gmail.com, vi vill ha din anmälan senast den 23/11 men skriv gärna så snart som möjligt för att garantera din plats!

Varmt välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.